2009. január 26., hétfő

24. építési (fél) nap

Hétvégén csak egy fél napunk jutott az autóra, nem tudtunk különösen sokat haladni, de befejeztünk egy-két olyan munkát, amivel többet foglalkoztunk eddig is, mint azt eredetileg terveztük.
Elsőnek azonban az autó egyetlen luxus-felszerelését, az ülések alatti szőnyegeket szabtuk ki. Igazi "locost" stílusban a Diego szőnyegáruház legolcsóbb fekete (feketés) szőnyegéből vágtunk ki megfelelő darabokat a karcos, matt alumínium eltüntetésére az ülések alatt. A pedál részen lévő mintás alumíniumot nem tüntetjük el, az jól néz ki magában.

A nap fő munkája a hátramenet váltókar 15 cm-rel hátrébb való szerelése volt. Ehhez apu már a hét közben csinált egy konzolt, amit a kardán alagút lapos vasára szereltünk fel. Többszöri próbálkozás után megtaláltuk a megfelelő helyet, ívet, áttételt, ahogyan a váltókar megfelelő úton mozog, miközben az előre- és hátramenet közben kapcsol.
Azért volt szükség a kar áthelyezésére, mert a biztonsági övekkel bekötve nem értük el a kart az eredeti helyzetében (a Quaife irányváltó tetejére volt rögzítve a kis csavarlyukak mutatják a helyét). Ráadásul eredetileg amikor a kart előre toltuk, akkor váltott hátramenetbe, ami nemcsak, hogy nem logikus, de még nehezebbé tette az elérését.
Most megfordítottuk a kar mozgatásának irányát és kézre áll a kar is. Remek!

Igen ám, de ha hátrébb került a hátramenet váltókar, még kevesebb hely maradt a majdani kardán alagút tetején a kar és a kézifék között, ahová eredetileg a kapcsolóinkat terveztük szerelni. Ezért a két legritkábban használandó kapcsolót (duda és elakadás jelző) felraktuk a műszerfalra. Itt is elérni, ha be vagyunk kötve, de kicsit nyújtózni kell. Még öt kapcsoló marad, amik elvileg elférnek a kardán alagút takaró műanyagján, de elkezdtünk gondolkodni, ne rakjuk-e akkor már mindet a műszerfalra... meglátjuk, a jövő héten kiderül...

Végül pedig felszereltük az olaj nyomásmérő kör alakú műszerét a kormány fölé. Pont jól látszik a kormány küllői között és mindig szem előtt van.
Lecseréltük az MNR-től postán kapott szép kipufogó bilincsekre az általunk használt egyszerű bilincseket és be is fejeztük a munkát. Külsőre nem sokat változott az autó, de megint haladtunk egy picit... Jövő héten további kapcsolók - elektromos vezetékelés várható. Addig is viszlát!

Nincsenek megjegyzések: