2008. július 1., kedd

1. építési nap

Szombaton összeállt a csapat, a lányok messzire menekültek és megkezdtük az építést.
Először kikaptuk a motort, mert az csak ideiglenesen, a szállítás miatt volt benne a vázban. Utána méricskélni kezdtünk és a lábtér végén lévő alumínium lemezeket formáltuk alakra, majd fúrta, ragasztotta és szegecselte fel András. Miután a ragasztó is megkötött, úgy álltak a lemezek, mint a beton!
Közben apuval a fékcsöveknek estünk neki. Mind a 6 fékcső méretre volt szabva, a vége pedig formázva volt és csavarok is rajta voltak, így csak formára kellett alakítanunk őket, amihez egy csigát használtunk, hogy az ívek szépek legyenek. Utána fúrtunk és a kapott műanyag P alakú rögzítőkkel a vázhoz szegecseltük a csöveket. Mondhatni, hogy a fékrendszer kész. :-)
A benzicsöveket (kettő is van, egy előre megy a tankból a motorba, a másik visszajön a motorból a tankba és hozza az el nem használt üzemanyagot) is elkezdtük beszerelni, a visszajövő vezeték már be is van szegecselve majdnem teljesen.
A pedáldobozt is helyére raktuk ideiglenesen, felfúrtuk hozzzá a lyukakat a vázra is. Ehhez ki kellett próbálni, milyen helyzetbe kerülnek majd, úgyhogy ültem az ülésben a kocsiban és nyomkodtam a pedálokat... az első napon!!! :-)
Ezután kellett egy-egy sör, aminek a vége az lett, hogy a vázra lerakott söröspoharamat egy mozdulattal löktem le és borítottam a Leffe barnát a kocsira, rá a padlólemezekre, be az utastérbe... Máshol pezsgővel szentelik és keresztelik a hajókat és akkor, mikor már elkészült... mi erre nem érünk rá...
Utána az egyik üveget Lecsó, a magyar vizslám borította fel, de fel is takarította a kiömlött sört a padlóról szép tisztességesen...
Utána lepihent...
Összességében jól haladtunk, jöhet a második nap! De mikor? Közös nyaralásra megyünk a hétvégén, a lányokkal kötött megállapodásunk szerint pedig csak szombaton szabad szerelnünk... talán két hét múlva akkor...?

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Látjátok srácok, hamarabb készen lesztek, mint észrevennétek! :-)

További jó munkát! Jó nyaralást! És jöhet kicsit több kép nyugodtan, vagy videó!